SBB Erkenning verlengd

18 mei 2020

De SBB erkenning is in januari (2020) verlengd voor een periode van vier jaar. Al jarenlang is "Van Eck Elektro" een door SBB erkend leerbedrijf. Wat betekent deze SBB erkenning eigenlijk?

Om te zorgen dat de theorie bij de praktijk blijft aansluiten, beoordeelt de SBB om de vier jaar een leerbedrijf. Er wordt o.a. gekeken of de gebruikte technologieën en (leer)methoden overeenkomen met het theoretische aanbod op school. Deze kennis wordt tevens gebruikt om scholen feedback te geven over de kwaliteit van het aangeboden onderwijs.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zorgt dat studenten een goede praktijkopleiding ontvangen. Daarbij bieden zij uitzicht op een baan en zorgen zij voor leerbedrijven. SBB toetst en erkent bedrijven die studenten een stage of deeltijdbaan willen bieden. De erkende bedrijven worden geïnformeerd over de opleidingseisen waaraan de student moet voldoen. Vervolgens moet een leerbedrijf zorgen dat een student aan deze eisen kan werken door de praktijkopleiding in het bedrijf. Als werkgever hebben wij het voordeel dat we via SBB kunnen beschikken over enthousiaste en jonge mensen die bij ons het vak komen leren.

Wij vinden dat iedere ondernemer bij kan dragen aan de ontwikkeling van jonge (toekomstige) professionals. Zit je op school en wil je meer weten over elektrotechniek? We nemen graag de tijd om je de praktijk te laten zien. Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SBB Erkend leerbedrijf

Over Van Eck

‘Van Eck’ is de installateur met een totaal concept voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Wij hebben meer dan 100 jaar ervaring en staan bekend om kwaliteit en innovatieve toepassingen in allerlei sectoren. Een toonaangevend installatiebedrijf zowel voor vakkundige aanleg van nieuwe (elektrotechnische) installaties als renovatie van bestaande.

Kwaliteit, innovatie en veelzijdigheid in elektrotechniek, telematica en beveiliging.