MVO

‘Van Eck’ houdt zich ook bezig met MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en is expert in het adviseren van de mogelijkheden tot energiebesparing. Zo leveren wij energiebesparingsrapporten met advies tot maatregelen voor stroombesparing. Er wordt waar mogelijk gewerkt met duurzaam geproduceerde materialen.

‘Van Eck’ is ook gecertificeerd elektro-installateur en beschikt over de nodige certificaten voor keuring en inspectie van elektrische installaties.

Duurzaamheid begint bij jezelf

Een groot deel van de energie die nodig is om ons bedrijfspand op te laten draaien, wordt gewonnen uit PV-panelen. Om dit mogelijk te maken is ons pand is voorzien van 82 zonnepanelen.

Oude armaturen

Wecycle biedt inzamelmogelijkheden voor (energiezuinige-) lampen, tl-buizen en armaturen. Kapotte lampen en armaturen worden door ons in een Wecycle-inzamelbak verzameld zodat deze op een goede manier verder verwerkt kunnen worden. Grondstoffen worden hierdoor behouden en schadelijke stoffen verwijderd.

Eind 2013 werd onze bijdrage onderstreept door een onverwacht bezoek van Wecycle.

Energieconvenant

‘Van Eck’ is als deelnemer van het energieconvenant regio Rivierenland volop bezig om het eigen energiegebruik en klimaatbelasting terug te dringen met besparingsacties en energiemonitoring en hiermee duurzamer te ondernemen. Binnen deze samenwerking van bedrijven heeft Van Eck Elektro over het jaar 2013 het best gepresteerd met een CO2-reductie van 13%. Dit hebben wij bereikt door het plaatsten van zonnepanelen, energiezuinige verlichting en een lager brandstofverbruik voor transport. De jaarlijkse kostenbesparing is zeker 2.500 tot 3.000 euro. Hiervoor is ‘Van Eck’ beloond met een taart die door Ruud van den Engel in ontvangst is genomen.

In actie voor de Hartstichting

Niet alleen door verduurzaming van ons energieverbruik zetten wij ons in voor de maatschappij, maar ook door de ondersteuning van de Nederlandse Hartstichting.

Over Van Eck

‘Van Eck’ is de installateur met een totaal concept voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Wij hebben meer dan 100 jaar ervaring en staan bekend om kwaliteit en innovatieve toepassingen in allerlei sectoren. Een toonaangevend installatiebedrijf zowel voor vakkundige aanleg van nieuwe (elektrotechnische) installaties als renovatie van bestaande.

Kwaliteit, innovatie en veelzijdigheid in elektrotechniek, telematica en beveiliging.